joi, 10 septembrie 2020

***

 

Pornind de la activitatea oxidazelor și reductazelor, am aflat, știu precis, cine mă folosește, devine dependent de mine.

"Toate obiectele a căror temperatură este mai mare de 0 °K (Kelvin) emit radiații infraroșii". Adica si tu faci asta.

"În stările de stres, activarea sistemului nervos vegetativ simpatic și creșterea secreției unor hormoni vor monta un cadru funcțional pentru a face față la factori care tind să pericliteze homeostazia organismului. În cazul femeilor, răspunsul la stres de obicei nu este de confruntare, de agresivitate sau de abandon, ci de natură exploratorie și căutare a prieteniei."

Visez ca biblioteca mea s-a marit considerabil. Ma trezesc si mai citesc cateva pagini. Mama viseaza ca orhideele ei au facut 45 de boboci. Se trezeste, isi tine ochelarii cu ambele maini si se uita atent de a lungul tulpinilor de orhidee daca nu a mai aparut vreun boboc.

"Niciodata nu se distila apa proaspata peste apa distilata mai veche". Poate la fel este si cu scrisul.

"In fiecare zi trece cate o zi", spune mama, cu o tristete resemnata, dorindu si sa mai intarzie trecerea timpului cat stau pe acasa.

Cei 10 microlitri de lacrimi dintre cornee si mediul exterior fac realitatea atat de limpede, pe cat de limpede o putem vedea.

Când țînțarii îmi bâzâie la ureche, în timp ce dorm, visez ca extratereștii încearcă să ia legătura cu mine.


Niciun comentariu:

***

  Pornind de la activitatea oxidazelor și reductazelor, am aflat, știu precis, cine mă folosește, devine dependent de mine. "Toate ob...