marți, 18 septembrie 2018

”- Piramida este orientată exact după cele patru puncte cardinale.
- Piramida se află în centrul masei continentale a pământului.
- Merideanul care trece prin Gizeh separă oceanele și continentele pământului în două părți egale. Acest meridean este și merideanul nord-sud cel mai lung care trece pe uscat și constituie punctul zero natural pentru măsurarea longitudinală a întregului glob pământesc.
- Unghiurile piramidei împart regiunea Deltei Nilului în două părți egale.
- Piramida este un punct geodezic fix și un reper desăvârșit. Cu ajutorul triangulației poate fi măsurat tot uscatul aflat în raza vizuală, după cum au constatat uimiți oamenii de știință ai lui Napoleon.
- Cele trei piramide de la Gizeh sunt poziționate una față de cealaltă în așa fel încât fomează triunghiul lui Pitagora, ale cărui laturi se află în raportul 3:4:5.
- Raportul dintre înălțimea și perimetrul piramidei corespunde celui dintre raza unui cerc și circumferința cercului. Cele patru suprafețe laterale sunt triunghiurile cele mai mare și frapante din lume.
- Cu ajutorul piramidei se pot calcula atât volumul sferei cât și aria cercului. Ea este un monument al cvadraturii cercului.
- Piramida este un uriaș cadran solar. Umbrele pe care le trimite ea de la mijlocul lui octombrie până la începutul lui martie indică anotimpurile și lungimea anului. lungimea plăcilor de piatră care înconjoară piramida corespunde lungimii umbrei unei zile. Prin observarea acestei umbre pe plăci a putut fi determinată lungimea anului până la o exactitate de a 0,2419-a parte a unei zile.
- Lungimea normală a laturii bazei patrulatere este de 365,342 coți egipteni. Cifra este identică cu numărul zilelor anului solar tropical.
- Distanța de la marea piramidă la centrul pământului este la fel de mare ca distanța de la marea piramidă la Polul nord la centrul pământului.
- Dacă aria bazei piramidei se împarte la dublul înălțimii monumentului, se obține cifra Pi = 3,1416.
- Aria totală a celor patru suprafețe laterale ale piramidei corespunde pătratului înălțimii piramidei.
- Dacă vârful marii piramide reprezintă Polul Nord, iar perimetrul ei corespunde lungimii ecuatorului, atunci raportul dintre ele este egal cu raportul dintre dimensiunile respective ale pământului. Fiecare latură a piramidei a fost astfel măsurată, încât să corespundă unui sfert de sector al emisferei nordice sau unui arc de 90 de grade. (Circumferința la ecuator are 40076,592 km, circumferința pământului, calculată trecând prin poli, are 40009,153 km!)
(...)
   Unghiul de înclinare al marii piramide este astfel calculat încât soarele amiezii nu face nici o umbră de la sfârșitul lui februarie până la mijlocul lui octombrie. Lucrul își avea rostul său, deoarece zeul soarelui Ra le dădea oamenilor un semn. Atunci nu ne mai miră dacă și distanța medie pământ-soare este conținută în piramidă. Ea este de exact zece la puterea a noua înălțimi de piramidă. Coincidență? Nu prea, căci „înălțimea piramidei se raportează la jumătatea diagonalei bazei ca 9:10”.

Ochii Sfinxului, Erich Von Daniken

Niciun comentariu: