miercuri, 14 decembrie 2016

Întrebare: De ce aurul înnegrește pielea?

Răspuns:

     Adiția unor metale de aliere aurului sunt utile pentru creșterea durității obiectului. În timp ce orice metale pot fi aliate cu aurul, doar unele dintre ele nu îi vor schimba culoarea în mod dramatic sau nu îl vor face fragil.
     Karatele indică procentajul de aur din total. Exemplu: 24 karate este 100% aur. În timp ce 14 karate reprezintă un procentaj între 30 și 60% aur.
    În ceea ce privește aurul care deține karate, există un echilibru între metalele care suplinesc proprietățile aurului. Aceste metale îi conferă o anumită culoare și duritate.
    Înnegrirea pielii nu indică vreun defect de fabricație. Motivul cel mai comun este abraziunea metalică, a cărei cauză este cosmetica, pielea sau hainele. Cosmeticele conțin adesea compuși mai grei decât bijuteria în sine, care se divide în mici particule. Orice metal divizat foarte fin arată mai degrabă negru decât metalic, astfel încât arată ca un praf negru. Când acest praf intră în contact cu substanțele absorbante ca pielea sau hainele, se lipește, formând pete negre.
    Pentru a preveni acest lucru, îndepărtați cosmeticele. Dacă este posibil, îndepărtați bijuteriile din aur în timp ce vă aplicați produse cosmetice, apoi spălați cu apă și săpun zonele de piele care intră în contact cu aurul.
    O altă cauză este coroziunea metalelor. Aurul în sine nu se corodează, dar aliajele sale primare de argint și cupru vor face acest lucru, formând compuși de culoare neagră, în prezența umidității.
   Atunci când transpiri, grăsimile și acizii grași eliberați pot cauza coroziunea aurului de 14 karate, în special în timpul expunerii la aer și căldură. Acestă problemă poate fi accentuată în zonele tropicale și subtropicale, unde clorurile în combinație cu transpirația formează un agent coroziv ce decolorează pielea. Fumul de smog atacă treptat bijuteriile și compușii reziduali pătează pielea în timpul frecării.
    Suprafețele concave dinăuntru-i colectează murdăria, ce poate cauza un anumit tip de dermatite.
    Îndepărtați-vă toate inelele înainte să folosiți supun, detergenți și compuși de spălare. Curățați-vă inelele frecvent. Pe măsura rezolvării acestei probleme, veți observa cât de bine arată inele dumneavoastră!

Tom Baker
 specialist în tratarea apelor uzate
   Warminster, Pennsylvania

Traducere: Ecaterina Bargan

 http://www.finishing.com/337/58.shtml

Niciun comentariu: