miercuri, 11 ianuarie 2017

Pufuliță cu flori mici


    Este o plantă unică în tratamentul bolilor de vezică urinară, rinichi și în special un leac remarcabil pentru toate bolile de prostată. Chiar și în cazul diagnosticării unui cancer la vezica urinară câte două cești de ceai de pufuliță băute pe zi pot îmbunătăți serios starea bolnavului.
    Dintre bolile specifice bărbaților, bolile de prostată ocupă primul loc. Fie că este vorba de inflamația prostatei – prostatită (bărbați între 20 și 40 de ani), fie că este vorba de adenomul de prostată (peste 80% din numărul bărbaților ce au depășit vârsta de 60 de ani suferă de această afecțiune), apare necesitatea de a urina frecvent cu senzația de usturimi puternice și arsuri pe uretră. Remediul cel mai simplu îl constituie ceaiul de pufuliță cu flori mici combinat cu ceaiul de coada calului, câte două căni pe zi (una dimineața pe stomacul gol; alta seara înainte de culcare).
    Mod de folosire:
   Ceai (infuzie): o linguriță cu vârf de plantă se umectează cu puțină apă fierbinte, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 250 mL apă clocotită. Se lasă 5 minute, se strecoară și se beau două cești pe zi pe stomacul gol.

Niciun comentariu: