luni, 26 februarie 2018

   ”Acumulările de mastocite pot forma o leziune solitară, numită mastocitom sau se poate dezvolta pe toată suprafața pielii ca o erupție cutanată numită urticarie pigmentară. Aproximativ 50% din toate cazurile de mastocitoză apar la copii, în general înainte de 2 ani.
   Un mastocitom se prezintă ca un nodul roșu / brun, care produce o umflătură dacă leziunea este frecată (semnul lui Darier).
   Urticaria pigmentară se prezintă ca o erupție cutanată compusă din sute de macule maro palide situate predominant deasupra trunchiului. Adesea, părinții au observat fenomenul umflării după presare sau o baie fierbinte.
   Mastocitoamele solitare și  urticaria pigmentară pot fi distinse de alte leziuni și erupții cutanate prin culoarea maronie palidă distinctă și apariția umflăturii la frecare.
    Mastocitomul se tratează spontan în 2-3 ani. Tratamentul nu este necesar. Urticaria pigmentară găsește soluții mai lente, cu tratare în proporții de 50% în adolescență. Umflăturile problematice pot fi tratate cu antihistaminice.
    Pacienții cu urticarie pigmentară ar trebui să evite medicamentele care eliberează histamină, de ex. aspirină, codeină, așa cum pot exacerba sever urticaria, precum și efectele sistemice.”

General Dermatology, John SC English, Oxford, 2007

Niciun comentariu: