duminică, 24 februarie 2019

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un produs obținut din planta Camellia sinesis.

Ceaiul verde a fost utilizat în medicina alternativă ca un tratament adjuvant în vindecarea verucilor genitale, a colesterolului crescut și pentru menținerea vigilenței mentale.

Ceaiul verde a fost utilizat în medicina alternativă pentru a ajuta la tratarea aterosclerozei, cancerulului endometrial și ovarian, scăderea tensiunii arteriale, osteoporoză, modificări ale celulelor cervicale datorate virusului papiloma uman (HPV) și prevenirea a bolii Parkinson.

Alte utilizări care nu au fost dovedite prin cercetare au inclus diferite forme de cancer (vezică, esofag, pancreas, sân, colon, stomac, leucemie, gură, prostată, plămân); acnee, boli cardiace, diabet zaharat, infertilitate, tensiune arterială, obezitate, infecții respiratorii, îmbunătățirea performanței atletice, riduri și altele.

Nu este sigur dacă ceaiul verde este eficient în tratarea oricăror afecțiuni medicale. Utilizarea medicală a acestui produs nu a fost aprobată de FDA.

Ceaiul verde este adesea vândut ca un supliment pe bază de plante. Nu există standarde de producție reglementate în vigoare pentru mulți compuși de bază ai plantei și unele suplimente comercializate s-au dovedit a fi contaminate cu metale toxice sau alte medicamente. Suplimentele pe bază de plante ar trebui achiziționate dintr-o sursă sigură pentru a minimiza riscul de contaminare.

Înainte de a utiliza ceaiul verde, discutați cu medicul dumneavoastră. Este posibil să nu puteți folosi ceaiul verde dacă aveți anumite afecțiuni medicale.

Adresați-vă unui medic, farmacistului dacă este sigur să utilizați acest produs în cazul în care aveți:

anemie;

tulburări de anxietate;

sângerări sau tulburări de coagulare a sângelui;

boli cardiace;

diabet;

tensiune arterială crescută;

glaucom;

sindromul colonului iritabil;

osteoporoza; sau

boli hepatice.

Ceaiul verde este posibil să fie sigur în timpul sarcinii în cantități moderate (2 cani/zi).

Cofeina din ceaiul verde trece în laptele matern și poate afecta un copil care alăptează. Nu beți ceai verde excesiv dacă alăptați un copil.

Ceaiul verde este posibil să fie sigur pentru a fi administrat copiilor (niveluri de cafeină găsite în alimente).

Cum ar trebui să iau ceaiul verde?

Dacă alegeți să utilizați ceaiul verde, utilizați-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau conform instrucțiunilor medicului, farmacistului. Nu utilizați mai mult din acest produs decât este recomandat pe etichetă.

Nu utilizați în același timp formulări diferite de ceai verde (cum ar fi tablete, extracte și altele), cu excepția cazului în care ați fost consiliat în acest sens de către un medic. Folosirea unor formulări diferite crește riscul unui supradozaj.


Depozitați-l la temperatura camerei departe de umiditate și căldură.

Ce se întâmplă dacă pierd o doză?
Treceți peste doza ratată dacă este aproape timpul pentru următoarea doză programată. Nu utilizați ceai verde suplimentar pentru a compensa doza uitată.

Ce se întâmplă în caz de supradozaj?
Cereți asistență medicală de urgență. Consumul de ceai verde în cantități foarte mari poate provoca dureri de cap, nervozitate, tulburări de somn, vărsături, diaree, bătăi neregulate ale inimii, amețeli și convulsii. Poate fi periculos și chiar letal.

Ce ar trebui să evit în timp ce iau ceai verde?
Urmați instrucțiunile furnizorului de asistență medicală despre orice restricții privind alimentele, băuturile sau activitatea.

Evitați utilizarea ceaiului verde împreună cu alte suplimente pe bază de plante sau medicamente care pot afecta, de asemenea, coagularea sângelui. Printre acestea ar fi: angelica, capsicum, cuișoarele, usturoiul, ghimbirul, ginkgo, castan, panax ginseng, plop, trifoi roșu, palmierul pitic, turmericul și salcia.

Consumul de alcool împreună cu ​​acest produs poate provoca reacții adverse, cum ar fi dureri de cap și bătăi rapide ale inimii.


Ceai verde efecte secundare

Obțineți asistență medicală de urgență dacă aveți semne de reacție alergică: urticarie; respiratie dificila; umflarea feței, a buzelor, a limbii sau a gâtului.

Deși nu toate efectele secundare sunt cunoscute, se consideră că ceaiul verde este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este luat în cantități moderate pe cale orală sau aplicat pe piele.

Opriți utilizarea ceaiului verde și contactați imediat medicul dvs dacă aveți:

-          o sângerare neobișnuită sau orice sângerare care nu se oprește

Reacțiile adverse frecvente pot include:

stomac deranjat și constipație.

Ceaiul verde a fost raportat ca provoacă probleme hepatice în cazuri rare.

Sursa

Niciun comentariu: